Om Vejrumbro.dk

Fælles platform for alle aktiviteter i og omkring landsbyen Vejrumbro.

Vejrumbro.dk er opbygget i WordPress Blog, hvilket betyder alle som ønsker mulighed for at tilføje indlæg eller begivenheder i en kalender kan tilmelde sig på hjemmesiden og få adgang hertil.

Hjemmesiden fungerer som en blog på forsiden, hvor nyeste indlæg/nyheder altid vil være, derudover

Hjemmesiden er til hele Vejrumbro og kan udvides til de ønsker som brugerne har.
Så har vi en forening i byen, som ikke er på hjemmesiden og man ønsker at dele oplysninger derfra, så kontakter man bare webmaster.

VEJRUMBRO

Vejrumbro er en landsby i Midtjylland med 418 indbyggere (2017 tal) . Vejrumbro er beliggende 10 kilometer øst for Viborg. Der er ca. 30 km til motorvejstilkørslen ved Randers mod Aarhus og 23 km til motorvejstilkørslen ved Sønder Onsild mod Aalborg.

Naturen

Landsbyen ligger i den smukke Nørreådal. Nørreådalen er en bred tunneldal dannet under sidste istid for ca. 10.000 år siden. Nørreåen tager sin begyndelse i Rindsholm og løber gennem dalen, inden den løber sammen med Gudenåen ved Fladbro.

Omkring Vejrumbro er der overalt fantastisk smuk natur. Her er mange muligheder for gå-, cykel- og løbeture. Den gamle jernbane er blevet asfalteret og man kan cykle til Viborg på kort tid.

Vi har Ø bakker få kilometer mod øst. Ø bakker ligger som et langstrakt bakkedrag midt i Nørreå-dalen, 50 meter højere end omgivelser.

Fra toppen af de stejle lyngbakker er der en storslået udsigt, både over bakkerne og ud over ådalen. Spredte enebær-bevoksninger sætter det markante landskab i relief.

Fra to P-pladser med informationstavler starter en afmærket vandretur.
Den afmærkede rute ligger på et privat areal, og når du kommer som besøgende, skal du respektere den private ejendomsret, og hunde skal holdes i snor hele året.

Skole og pasningsordning

I Vejrumbro har vi Vejrumbro Fri. Under dette navn finder man Fri skole SFO, børnehave og vuggestue.

Min Købmand           

Centralt i byen ligger vores købmand. Butikken blev totalrenoveret i 2022. Gitte Købmand og personale er klar i butikken, som bugner af de gængse dagligvarer, friske grønsager/blomster og gode tilbud mandag-fredag fra 9-19, samt lørdag-søndag fra 8-19, hvor der også er friske rundstykker og brød.

Min Købmand har desuden pakkeservice fra bla. GLS og håndkøbs apotek, hvor man også kan få sit receptpligtige medicin fra Bjerringbro Apotek til afhentning i butikkens åbningstid.

 Foreninger

I Vejrumbro har vi et meget rigt foreningsliv. Vi har Boldklubben, Borgerforeningen,              FDF Vejrumbro og Forsamlingshuset

Alle foreninger afholder arrangementer året rundt og der er noget for alle aldre. Der er mange borgere, som lægger et stort arbejde i foreningerne. Især skal nævnes Vejrumbro OpenAir, som har været på banen siden 2015 og har samlet op mod 2500 til hygge og god musik.

Som tilflytter er det en god ide at deltage i arrangementerne, så lærer man de øvrige indbyggere at kende og får hurtigere et netværk herude. De forskellige arrangementer annonceres løbende på hjemmesiden og Facebook: Vejrumbro Ny Tidende, Vejrumbro Forsamlingshus, Vejrumbro Boldklub og FDF Vejrumbro.

Hvis du vil vide mere, kan du gå ind undeerde forskellige faner på forsiden.